Recept
« Terug naar recepten
Speculaascake
PT80M
Speculaascake
Een heerlijk speculaascake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaascake te bereiden
Een ‘winterse’ cake door de speculaaskruiden. Mix in een kom 150 gram boter, 150 gram suiker, zakje vanillesuiker en 3 eieren tot een romig geheel. Doe er dan 150 gram bloem bij en mix het geheel nog even goed. Doe de helft van het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm. Bij de rest van het beslag doe je nu 2 eetlepels donkere basterdsuiker en 2 eetlepels speculaaskruiden. Nu kan dit deel van het beslag ook in de cakevorm. Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer een uur. Prik met een sateprikker in de cake of de cake klaar is (als de prikker er schoon uit komt is de cake klaar). Laat de cake nog even afkoelen in de cakevorm, dan krijg je hem daarna makkelijker uit de vorm. De cake is dan klaar om in plakjes gesneden te worden en het belangrijkste: klaar om opgesmikkeld te worden!
brenda zegt: