KookJij

Speculaascake

Een heerlijk speculaascake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaascake te bereiden

Een ‘winterse’ cake door de speculaaskruiden. Mix in een kom 150 gram boter, 150 gram suiker, zakje vanillesuiker en 3 eieren tot een romig geheel. Doe er dan 150 gram bloem bij en mix het geheel nog even goed. Doe de helft van het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm. Bij de rest van het beslag doe je nu 2 eetlepels donkere basterdsuiker en 2 eetlepels speculaaskruiden. Nu kan dit deel van het beslag ook in de cakevorm. Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer een uur. Prik met een sateprikker in de cake of de cake klaar is (als de prikker er schoon uit komt is de cake klaar). Laat de cake nog even afkoelen in de cakevorm, dan krijg je hem daarna makkelijker uit de vorm. De cake is dan klaar om in plakjes gesneden te worden en het belangrijkste: klaar om opgesmikkeld te worden!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brenda

brenda zegt:
Zelfs in de zomer is dit een heerlijk recept! En het favoriete dingetje om te maken van mij en mijn dochter van 4! Makkelijk, snel en super lekker!!!!;)
dorothy

dorothy zegt:
gewoon bloem gebruiken:D
sidney

sidney zegt:
Ik heb het nog niet gemaakt maar ik ga het zeker doen. Ik ben dol op speculaas en ik denk dat de cake ervan ook lekker zal zijn!:)
Jacinta

Jacinta zegt:
Deze cake gaat toch niet rijzen met bloem moet dit niet zelfrijzend bakmeel zijn of cakemeel?
groetjes,
Jacinta
sanne

sanne zegt:
in welke oven?
lotte1

lotte1 zegt:
Deze cake gemaakt, was echt heel erg lekker. Echt een aanrader!!!:D