KookJij

Speklappen met Marmelade

Een heerlijk speklappen met marmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speklappen met Marmelade te bereiden

*Dep de speklappen droog.
*Maak een marinade van de marmelade, azijn, uien, knoflook, laos, ketumbar en sambal in een keukenmachine.
*Wrijf de speklappen hier goed mee in, leg het vlees in een plat schaaltje en schenk de rest over het vlees. Keer de stukken vlees om na 15 minuten en laat ze in totaal de marinade ged. 30 minuten opzuigen.
*Doe de speklappen in een schone platte schaal en zet ze onder de ovengrill (150 °C op 15 cm. afstand)7½ minuut ene zijde en 7½ minuut de andere zijde.
*Dien de speklappen op met fijngesneden uienringen en bestrooid met korianderblaadjes
*Geef er rijst bij en boontjes en gebruik alle marinade op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Hans,In pricipe maakt dat niet zo veel uit,het gaat om het idee.Onze familie beschouwt
marmelade als zijnde gemaakt van citrusschillen.
Het beste,Jan A:)
hns

hns zegt:
Wat voor marmelade?
Heb het laatst gemaakt van restjes meloen.
Groet,
Hans