Recept
« Terug naar recepten
Speklappen met Marmelade
PT45M
Speklappen met Marmelade
Een heerlijk speklappen met marmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speklappen met Marmelade te bereiden
*Dep de speklappen droog.
*Maak een marinade van de marmelade, azijn, uien, knoflook, laos, ketumbar en sambal in een keukenmachine.
*Wrijf de speklappen hier goed mee in, leg het vlees in een plat schaaltje en schenk de rest over het vlees. Keer de stukken vlees om na 15 minuten en laat ze in totaal de marinade ged. 30 minuten opzuigen.
*Doe de speklappen in een schone platte schaal en zet ze onder de ovengrill (150 °C op 15 cm. afstand)7½ minuut ene zijde en 7½ minuut de andere zijde.
*Dien de speklappen op met fijngesneden uienringen en bestrooid met korianderblaadjes
*Geef er rijst bij en boontjes en gebruik alle marinade op.
*Maak een marinade van de marmelade, azijn, uien, knoflook, laos, ketumbar en sambal in een keukenmachine.
*Wrijf de speklappen hier goed mee in, leg het vlees in een plat schaaltje en schenk de rest over het vlees. Keer de stukken vlees om na 15 minuten en laat ze in totaal de marinade ged. 30 minuten opzuigen.
*Doe de speklappen in een schone platte schaal en zet ze onder de ovengrill (150 °C op 15 cm. afstand)7½ minuut ene zijde en 7½ minuut de andere zijde.
*Dien de speklappen op met fijngesneden uienringen en bestrooid met korianderblaadjes
*Geef er rijst bij en boontjes en gebruik alle marinade op.
deuxchapeaux zegt:
marmelade als zijnde gemaakt van citrusschillen.
Het beste,Jan A:)