Klik op de foto om te vergroten.
Dit gerecht heb ik bereid als bijgerecht bij Koolvis gemarineerd op z'n Spaans. Ik vind het altijd leuk om verschillende eetculturen te combineren.
Op de foto zie je de boontjes, de koolvis en witte rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Sperziebonen in ketjapsaus: Boentjies ketjap
PT12M
Sperziebonen in ketjapsaus: Boentjies ketjap
Een heerlijk sperziebonen in ketjapsaus: boentjies ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
12 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Creatief Koken Indonesisch.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperziebonen in ketjapsaus: Boentjies ketjap te bereiden
De sperziebonen naar eigen smaak in wat gezouten water koken. Ze mogen niet te zacht zijn daar je ze nog zult wokken. Afgieten en uit laten lekken.
De taugé in een vergiet afspoelen met koud water en uit laten lekken.
De arachide-olie in de wok verhitten.
Toevoegen: sesamolie + knoflook + lente-uitjes + sperziebonen. Alles 2 a 3 minuten roerbakken.
Toevoegen: ketjap + water. Laat alles 2 a 3 minuten koken of tot de boontjes naar je smaak gaar zijn.
Roer snel de taugé en pinda's erdoor en serveer het gerecht warm.
De taugé in een vergiet afspoelen met koud water en uit laten lekken.
De arachide-olie in de wok verhitten.
Toevoegen: sesamolie + knoflook + lente-uitjes + sperziebonen. Alles 2 a 3 minuten roerbakken.
Toevoegen: ketjap + water. Laat alles 2 a 3 minuten koken of tot de boontjes naar je smaak gaar zijn.
Roer snel de taugé en pinda's erdoor en serveer het gerecht warm.
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Als je méér wilt nemen, dan kan dat natuurlijk, hangt van je smaak af.