Recept
« Terug naar recepten
Sperzieboontjes op Javaanse wijze 2
PT45M
Sperzieboontjes op Javaanse wijze 2
Sperzieboontjes, erg lekker op deze Javaanse wijze.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperzieboontjes op Javaanse wijze 2 te bereiden
Maak de (verse) bonen schoon en breek ze in kleine stukjes.
Snijd het spek in blokjes en kruid dit met een beetje gemalen zeezout en peper
Snijd de rode peper fijn en snipper de ui.
Verhit de olie en in een braadpan en bak het spek uit.
Voeg de ui en pepertje toe, en laat het 3 minuten zacht mee bakken voeg nu de (geperste) knoflook toe en laat het even meebakken.
Voeg nu de Katoembar en de Djinten toe en roer het geheel goed door.
Roer vervolgens de suiker, ketjap en bouillon tablet door het mengsel.
Voeg nu de bonen toe en laat het beetgaar worden. Mocht het gaan aanbranden voeg dan een beetje water toe.Over het algemeen is dit niet nodig omdat er al (veel) vocht in de bonen zit. Zodra de bonen beetgaar zijn is het gerecht klaar.
Snijd het spek in blokjes en kruid dit met een beetje gemalen zeezout en peper
Snijd de rode peper fijn en snipper de ui.
Verhit de olie en in een braadpan en bak het spek uit.
Voeg de ui en pepertje toe, en laat het 3 minuten zacht mee bakken voeg nu de (geperste) knoflook toe en laat het even meebakken.
Voeg nu de Katoembar en de Djinten toe en roer het geheel goed door.
Roer vervolgens de suiker, ketjap en bouillon tablet door het mengsel.
Voeg nu de bonen toe en laat het beetgaar worden. Mocht het gaan aanbranden voeg dan een beetje water toe.Over het algemeen is dit niet nodig omdat er al (veel) vocht in de bonen zit. Zodra de bonen beetgaar zijn is het gerecht klaar.
tina zegt: