Recept
« Terug naar recepten
Spies van Noorse zalm
PT35M
Spies van Noorse zalm
Een heerlijk spies van noorse zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
noorwegensite
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spies van Noorse zalm te bereiden
De zalmfilet in grove blokjes snijden en aan de spiesen steken.
Citroensap, soja saus, wijn, suiker, sjalotje, knoflook en gember met staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus maken.
De spiesen met deze saus insmeren en afgedekt, koel 12 uur laten marineren.
De marinade droogdeppen en de spiesen grillen.
De zalm moet aan de buitenkant bruin en binnenin nog iets rauw zijn.
De rest van de marinade inkoken en wat boter er door roeren.
De lente-uitjes en stukjes snijden en kort in water en boter stoven, afgieten en crème fraîche er door roeren.
Op smaak maken met zout en peper.
De zalm op een bord leggen, de saus er over scheppen en serveren met rijst of sla.
Citroensap, soja saus, wijn, suiker, sjalotje, knoflook en gember met staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus maken.
De spiesen met deze saus insmeren en afgedekt, koel 12 uur laten marineren.
De marinade droogdeppen en de spiesen grillen.
De zalm moet aan de buitenkant bruin en binnenin nog iets rauw zijn.
De rest van de marinade inkoken en wat boter er door roeren.
De lente-uitjes en stukjes snijden en kort in water en boter stoven, afgieten en crème fraîche er door roeren.
Op smaak maken met zout en peper.
De zalm op een bord leggen, de saus er over scheppen en serveren met rijst of sla.
fam zegt: