Recept
« Terug naar recepten
Spiesje van kipballetjes gevuld met feta
PT30M
Spiesje van kipballetjes gevuld met feta
Een heerlijk spiesje van kipballetjes gevuld met feta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
frans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spiesje van kipballetjes gevuld met feta te bereiden
Verwarm de oven op 180 graden.
Bereidingswijze
Vermeng het gehakt grondig met het broodkruim, ui, knoflook, ei, sausen, gember, sesamolie en vijfkruidenpoeder. Kneed afgestreken eetlepel van het mengsel tot een balletje en duw er een klein blokje feta in. Verwarm de arachide olie in een grote koekenpan. Bak de balletjes in porties tot ze goudbruin zijn. Schud de pan af en toe, zodat ze rond blijven. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze 15 minuten gaar in de oven. Prik de balletjes met een stukje limoen (hoeft niet) en koriander aan de spiesjes.
Bereidingswijze
Vermeng het gehakt grondig met het broodkruim, ui, knoflook, ei, sausen, gember, sesamolie en vijfkruidenpoeder. Kneed afgestreken eetlepel van het mengsel tot een balletje en duw er een klein blokje feta in. Verwarm de arachide olie in een grote koekenpan. Bak de balletjes in porties tot ze goudbruin zijn. Schud de pan af en toe, zodat ze rond blijven. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze 15 minuten gaar in de oven. Prik de balletjes met een stukje limoen (hoeft niet) en koriander aan de spiesjes.
Kirsten zegt:
Je hoeft hierna niks meer .
Dan zit je echt vol:)