Recept
« Terug naar recepten
Spinazie
PT20M
Spinazie
Een heerlijk spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Corrie v.d.Eijnden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ingestuurt door Corrie4, uit blad.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie te bereiden
Was de spinazie en laat deze uitlekken.hak de spinazieblaadjes wat kleiner.Pureer de spinazie met behulp van een elctrische keukenmachine.Voeg tijdens het pureren de eieren en deontvelde knoflooktenen toe.Snipper de gepelde ui.Wrijf de binnenkant vaneen vuurvaste ovenschaal in met ca.10 gr.boter.Verwarm de oven voor op 180 gr.Verhit20 gr. boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui in ca.10 min.zacht en glazig.Roer de gebakken ui en de slagroom door het spinaziemengsel.Breng op smaak met zout en peper.Schep het mengsel in de vuurvaste schaal.Bak het spinazie gerecht ca.30 min.in de oven.Garneer met halve tomaatjes.
Lekker met warm stokbrood of ciabatta.Variatie:vervang de verse spinazie door ca.300 gr. ontdooide en uitgelekte diepvries spinazie.Bestrooi het gerecht met geraspte kaasen plaats de schaal kort onder de ovengrill om de kaas te laten smelten.Garneer vervolgens met de kerstomaatjes.
Eet smakelijk.
Lekker met warm stokbrood of ciabatta.Variatie:vervang de verse spinazie door ca.300 gr. ontdooide en uitgelekte diepvries spinazie.Bestrooi het gerecht met geraspte kaasen plaats de schaal kort onder de ovengrill om de kaas te laten smelten.Garneer vervolgens met de kerstomaatjes.
Eet smakelijk.
Sem. zegt: