Recept
« Terug naar recepten
Spinazie-aardappelsoep met ei
PT20M
Spinazie-aardappelsoep met ei
Een heerlijk spinazie-aardappelsoep met ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie-aardappelsoep met ei te bereiden
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui zacht en glazig.
Leg de aardappelblokjes in de pan en roer ze door ui en boter.
Voeg de bouillon toe en kook de aardappelblokjes in ca 12 min. gaar.
Roer bij beetjes tegelijk de spinazie door de bouillon en laat slinken.
Pureer aardappel en spinazie met een staafmixer.
Roer de slagroom door de soep en warm goed door.
Schep de soep in kommen of borden, bestrooi met bieslook en garneer met de stukjes hardgekookt ei.
Leg de aardappelblokjes in de pan en roer ze door ui en boter.
Voeg de bouillon toe en kook de aardappelblokjes in ca 12 min. gaar.
Roer bij beetjes tegelijk de spinazie door de bouillon en laat slinken.
Pureer aardappel en spinazie met een staafmixer.
Roer de slagroom door de soep en warm goed door.
Schep de soep in kommen of borden, bestrooi met bieslook en garneer met de stukjes hardgekookt ei.