Recept
« Terug naar recepten
Spinaziepasta met kip in parmaham
PT45M
Spinaziepasta met kip in parmaham
Zelf pasta maken is leuk, met een beetje spinazie er door wordt de pasta nog lekkerder.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookworkshop en een beetje van mijzelf.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziepasta met kip in parmaham te bereiden
Pasta
Maak van het meel een bultje met in het midden een kuiltje. Doe hierin 1 ei. Doe 1 ei in een mengkom en doe hier de spinazie bij. Meng dit met de staafmixer tot een puree. Kneed het deeg eerst met 1 ei totdat het goed is opgenomen. Voeg vervolgens de helft van het ei-spinaziemengsel toe en kneed dit goed. Voeg vervolgens het laatste beetje ei toe en kneed het tot een goed deeg.
Kip
Kruid de kip met (verse) oregano, peper en zout. Rol deze vervolgens in de parmaham en bak deze rondom mooi goudbruin. Zodra de kip bijna klaar is, doe deze in de oven op 75°C.
Saus
Paddenstoelen schoonmaken. Beetje olie in de koekenpan. Verwarm de olie en voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit aan. Blijf goed roeren anders verbrand je knoflook. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze gaar. Afblussen met de witte wijn en vervolgens de room toevoegen.
Voeg vervolgens de peterselie toe en laat het inkoken. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout.
Pasta
Pasta uitrollen in de pastamachine en vervolgens tagliatelle van maken. Vervolgens de pasta 2 minuten koken in een pan met ruim water, zout en olijfolie.
Maak van het meel een bultje met in het midden een kuiltje. Doe hierin 1 ei. Doe 1 ei in een mengkom en doe hier de spinazie bij. Meng dit met de staafmixer tot een puree. Kneed het deeg eerst met 1 ei totdat het goed is opgenomen. Voeg vervolgens de helft van het ei-spinaziemengsel toe en kneed dit goed. Voeg vervolgens het laatste beetje ei toe en kneed het tot een goed deeg.
Kip
Kruid de kip met (verse) oregano, peper en zout. Rol deze vervolgens in de parmaham en bak deze rondom mooi goudbruin. Zodra de kip bijna klaar is, doe deze in de oven op 75°C.
Saus
Paddenstoelen schoonmaken. Beetje olie in de koekenpan. Verwarm de olie en voeg vervolgens de ui en knoflook toe en fruit dit aan. Blijf goed roeren anders verbrand je knoflook. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze gaar. Afblussen met de witte wijn en vervolgens de room toevoegen.
Voeg vervolgens de peterselie toe en laat het inkoken. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout.
Pasta
Pasta uitrollen in de pastamachine en vervolgens tagliatelle van maken. Vervolgens de pasta 2 minuten koken in een pan met ruim water, zout en olijfolie.
HarryLohr zegt: