Recept
« Terug naar recepten
Spinaziequiches (zonder kippeneiwit en lactose)
PT45M
Spinaziequiches (zonder kippeneiwit en lactose)
Een heerlijk spinaziequiches (zonder kippeneiwit en lactose) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spinaziequiches (zonder kippeneiwit en lactose) te bereiden
De bladerdeeg laten ontdooien en de quichevormpjes hiermee bekleden. Om plakken te voorkomen kun je de vormpjes een beetje insmeren met olie.
Het sjalotje/uitje fijnsnijden en samen met het knoflookteentje (ook klein gesneden) aanbakken in een pannetje. De ontdooide spinazie toevoegen en even lekker door elkaar husselen. Beetje peper en zout gebruiken om op smaak te brengen en dan af laten koelen.
De room bij de eidooiers voegen en even loskloppen. Bij de groente mengen en de groente verdelen over de 4 vormpjes.
Ongeveer 20 minuutjes in de oven laten bakken. Als het bladerdeeg mooi bruin is en de groente bij het aandrukken met een lepel een beetje veerkracht heeft dan de taartjes uit de oven halen. Laten afkoelen en uit de vormpjes halen.
Het sjalotje/uitje fijnsnijden en samen met het knoflookteentje (ook klein gesneden) aanbakken in een pannetje. De ontdooide spinazie toevoegen en even lekker door elkaar husselen. Beetje peper en zout gebruiken om op smaak te brengen en dan af laten koelen.
De room bij de eidooiers voegen en even loskloppen. Bij de groente mengen en de groente verdelen over de 4 vormpjes.
Ongeveer 20 minuutjes in de oven laten bakken. Als het bladerdeeg mooi bruin is en de groente bij het aandrukken met een lepel een beetje veerkracht heeft dan de taartjes uit de oven halen. Laten afkoelen en uit de vormpjes halen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Slaatje zegt: