Recept
« Terug naar recepten
Spinazierisotto met Gorgonzola
PT20M
Spinazierisotto met Gorgonzola
Een heerlijk spinazierisotto met gorgonzola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazierisotto met Gorgonzola te bereiden
Verhit olie in een grote pan.
Knoflook, ui en rijst fruiten tot de rijst glanst.
De wijn toevoegen en helemaal laten verdampen.
Scheut bouillon toevoegen.
Blijven roeren en elke keer een scheut toe blijven voegen, als het vocht door de rijst is opgenomen.
Verhit in een andere pan olie en laat daar de spinazie in slinken.
Gorgonzola door de risotto roeren en laten smelten.
Vervolgens de spinazie er door en op smaak brengen met zout en peper.
Knoflook, ui en rijst fruiten tot de rijst glanst.
De wijn toevoegen en helemaal laten verdampen.
Scheut bouillon toevoegen.
Blijven roeren en elke keer een scheut toe blijven voegen, als het vocht door de rijst is opgenomen.
Verhit in een andere pan olie en laat daar de spinazie in slinken.
Gorgonzola door de risotto roeren en laten smelten.
Vervolgens de spinazie er door en op smaak brengen met zout en peper.