Recept
« Terug naar recepten
Spinnenpap
PT15M
Spinnenpap
Een heerlijk spinnenpap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tim Treffers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinnenpap te bereiden
1. Mix de havermoutvlokken met de melk in een steelpan en breng het aan de kook.
2. Laat het nog 2 minuten doorkoken en roer af en toe.
3. Giet de pap in een schaaltje en voeg naar smaak honing of aardbeienjam toe.
4. Plaats de opgerolde dropveters in de pap om ogen te maken. Trek 8 stukjes dropveter los om pootjes creëren.
5. Maak de ogen van de spin helemaal af door bijvoorbeeld smarties in het midden te plaatsen.
TIPS
- Uiteraard kan ook een bakje yoghurt of vla in een spin veranderd worden, speciaal voor mensen die geen papliefhebber zijn, of als halloweentoetje.
2. Laat het nog 2 minuten doorkoken en roer af en toe.
3. Giet de pap in een schaaltje en voeg naar smaak honing of aardbeienjam toe.
4. Plaats de opgerolde dropveters in de pap om ogen te maken. Trek 8 stukjes dropveter los om pootjes creëren.
5. Maak de ogen van de spin helemaal af door bijvoorbeeld smarties in het midden te plaatsen.
TIPS
- Uiteraard kan ook een bakje yoghurt of vla in een spin veranderd worden, speciaal voor mensen die geen papliefhebber zijn, of als halloweentoetje.