Recept
« Terug naar recepten
Spitskoolsalade met appel en studentenhaver
PT15M
Spitskoolsalade met appel en studentenhaver
Een easy peasy recept voor op de camping, op vakantie of gewoon als je
niet veel ingrediënten tot je beschikking hebt.
Bij een picknick, bij de bbq of gewoon als bijgerecht.
De walnotenolie is heel goed te vervangen door olijfolie, de appelazijn door
witte wijnazijn en de studentenhaver door gemengde noten en rozijnen.
TIP: Je kunt deze salade nog heel goed uitbreiden door (witte) druiven en
kleine kaasblokjes toe te voegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskoolsalade met appel en studentenhaver te bereiden
- Snij (of schaaf) de spitskool zo dun mogelijk en doe deze in een kom.
- Snij de appels in blokjes(schil eraan, klokhuis eruit) en voeg deze toe aan de spitskool.
- Voeg de studentenhaver toe.
- Maak de dressing en meng deze door de salade.
- Laat de salade een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen inwerken.