KookJij

Spitskoolsalade met komkommer en appel

Spitskool is een van mijn favoriete koolsoorten en ook erg goed geschikt om salades mee te maken. Lekker slank voor bij de bbq of gewoon als zomers bijgerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spitskoolsalade met komkommer en appel te bereiden

  1. Haal het buitenste blad van de kool, snij hem doormidden en snij de helft in hele dunne reepjes.
  2. Was de appel, schil mag eraan blijven, snij het klokhuis eruit en snij de appel in stukjes.
  3. Snipper de ui en snij de gewassen (ongeschilde komkommer) in stukjes.
  4. Doe alles bij elkaar in een grote kom er voeg ook de rozijnen toe.
  5. Maak de dressing en giet die over het geheel.
  6. Maak de salade liefst een paar uurtjes van te voren zodat de dressing de kool een beetje zacht kan maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst