Recept
« Terug naar recepten
Spitskoolsalade met komkommer en appel
PT10M
Spitskoolsalade met komkommer en appel
Spitskool is een van mijn favoriete koolsoorten en ook erg goed geschikt
om salades mee te maken.
Lekker slank voor bij de bbq of gewoon als zomers bijgerecht.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spitskoolsalade met komkommer en appel te bereiden
- Haal het buitenste blad van de kool, snij hem doormidden en snij de helft in hele dunne reepjes.
- Was de appel, schil mag eraan blijven, snij het klokhuis eruit en snij de appel in stukjes.
- Snipper de ui en snij de gewassen (ongeschilde komkommer) in stukjes.
- Doe alles bij elkaar in een grote kom er voeg ook de rozijnen toe.
- Maak de dressing en giet die over het geheel.
- Maak de salade liefst een paar uurtjes van te voren zodat de dressing de kool een beetje zacht kan maken.