Recept
« Terug naar recepten
Spoom van appel met calvados
PT45M
Spoom van appel met calvados
Een heerlijk spoom van appel met calvados recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spoom van appel met calvados te bereiden
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Suiker en water al roerend verhitten totdat suiker is opgelost. Haal suikerwater van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Schil de appels, bewaar een stuk ongeschild voor de garnering, verwijder het klokkenhuis en snij de rest in kwarten. Pers de citroenen en zeef het sap.
Appelstukken, citroensap en calvados in de blender pureren en daarna door een zeef wrijven, crème fraiche erdoor roeren en in ijsmachine tot ijs draaien.
Wanneer de massa beging te binden het losgeslagen eiwit er door mengen en verder laten draaien.
Serveren:
Doe een beetje koude calvados in elke ijscoupe en leg hierop een bolletje ijs. Garneer met 1/4 schijfje appel dat besprenkeld is met citroensap.
Suiker en water al roerend verhitten totdat suiker is opgelost. Haal suikerwater van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Schil de appels, bewaar een stuk ongeschild voor de garnering, verwijder het klokkenhuis en snij de rest in kwarten. Pers de citroenen en zeef het sap.
Appelstukken, citroensap en calvados in de blender pureren en daarna door een zeef wrijven, crème fraiche erdoor roeren en in ijsmachine tot ijs draaien.
Wanneer de massa beging te binden het losgeslagen eiwit er door mengen en verder laten draaien.
Serveren:
Doe een beetje koude calvados in elke ijscoupe en leg hierop een bolletje ijs. Garneer met 1/4 schijfje appel dat besprenkeld is met citroensap.
karola zegt:
Ik heb nog nooit spoom gemaakt of genuttigd:p