KookJij

Spruiten

Een heerlijk spruiten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruiten te bereiden

De spruitjes schoonmaken en halveren.
Spekblokjes uitbakken (niet te hard uitbakken).
Fijngesneden ui, paprika en knoflook toevoegen.
Dit even fruiten.
De fijngesneden tomaat en Maggiblokje toevoegen.
Nu de spruitjes en de ketjap toevoegen en gaar laten sudderen.

Mijn kookverhaal (lidy van den berg-schrama)

De kinderen lustten geen spruitjes. Op deze manier smullen ze nu lekker mee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Een laurierblaadje erbij, en de bitterheid is weg. ook de geur van spruiten hangt dan niet in je huis.
hns

hns zegt:
Dan is dit wel een leuke oplossing! Hans:)
lidy

lidy zegt:
Ik heb een lactose intolerantie. Dus alles wat met melk te maken heeft is verboden.
En Liesbeth, het vocht valt wel mee hoor. Wel steeds in de gaten houden. Desnoods nog een beetje ketjap toevoegen.
hns

hns zegt:
Ik kook de spruitjes vooraf in melk.
Neemt een van de bitterheid weg. Hans:):)
liesbeth

liesbeth zegt:
Is het niet wat weinig vocht om te "sudderen?:)
lidy

lidy zegt:
Maria, dat ligt eraan. Dat bekijk ik ter plekke. Wanneer ik de spruiten op de gewone manier kook doe ik er altijd een uitje bij. Dan heb je geen last van oprispingen:):):)
hns

hns zegt:

Leuk recept! grt Hans:):)
maria11

maria11 zegt:
Paprika maar een paar min. mee laten fruiten en ik voeg een theelepel honing toe ( tegen het bittere van de spruitjes en geen tomaat - hoelang laat jij alles fruiten?Ik 15 min. :p:p;)