Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes-Makreel-Taart
PT20M
Spruitjes-Makreel-Taart
Een heerlijk spruitjes-makreel-taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry van Marsbergen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn schoonmoeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes-Makreel-Taart te bereiden
De velletjes bladerdeeg laten ontdooien; bekleed de ingevette vorm hiermee en prik er een paar keer met een vork in.
De spruitjes halfgaar koken (10 minuten) laten afkoelen en drogen in een schone theedoek.
De eieren loskloppen met de zure room en specerijen er door.
De gerookte makreel schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Spruitjes en makreel over het bladerdeeg verdelen (door elkaar).
Hierna het eimengsel er overheen gieten.
De vorm in het midden van een voorverwarmde oven (200°C of hetelucht 180°C). In ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin bakken.
De spruitjes halfgaar koken (10 minuten) laten afkoelen en drogen in een schone theedoek.
De eieren loskloppen met de zure room en specerijen er door.
De gerookte makreel schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Spruitjes en makreel over het bladerdeeg verdelen (door elkaar).
Hierna het eimengsel er overheen gieten.
De vorm in het midden van een voorverwarmde oven (200°C of hetelucht 180°C). In ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin bakken.
Mijn kookverhaal (Harry van Marsbergen)
Ik ben absoluut geen man van de taarten, maar na deze een keer bij mijn schoonmoeder voorgeschoteld gekregen te hebben maak ik hem toch regelmatig en ben ik helemaal om.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Anna zegt:
Groetjes, Anna.
KookJij.