NOTABENE:Spruitjes schoonmaken ->buitenste blad verwijderen en in de lengte halveren,zodat de halve spruiten niet uiteenvallen
OPTIES:Het gerecht kan verder worden opgeleukt met geraspte Parmezaanse kaas en wat thijm en of rozemarijn.
***
We drinken hierbij een niet te droge witte wijn (zelf prefereer ik Riesling Kabinett trocken,Riesling Spätlese trocken of een op hout gelagerde Chardonnay.)
Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes met Pancetta
PT60M
Spruitjes met Pancetta
Spruiten zijn best lekker, wanneer je er maar de juiste dingen mee doet.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes met Pancetta te bereiden
- Zet een pan met water op en zeezout (5 gram per liter) en breng aan de kook.
- Doe de spruiten hierin en laat ze 6 minuten garen. Giet ze af en dep ze droog.
- Snij ze overlangs in tweeen.
- In een grote anti-aanbak koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten en hierin de uien en knoflook aanfruiten tot de uien beginnen te kleuren. Doe ze apart in een kommetje.
- Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en doe de pancetta er bij. Na een paar minuten de halve spruitjes er bij en onder zo nu en dan roeren de spruitjes in 10 minuten verder garen.
- Voeg nu de uien met knoflook toe, roer door en na een paar minuten de tomaatjes ook toevoegen en wederom een paar maal roeren en op smaak brengen met zwarte peper en evt. nog wat zeezout.