Ik ben op een gegeven moment op het idee gekomen om spruiten te bakken in plaats van ze te koken.
Ik kook ze dus ook nooit meer!
Recept
« Terug naar recepten
Spruitjes roerbak
PT20M
Spruitjes roerbak
Een heerlijk spruitjes roerbak recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
francis .
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ik
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjes roerbak te bereiden
Snipper de ui.
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Snijd de champignons in vieren.
Maak olie of boter in de pan heet en doe de spekreepjes er bij.
Voeg na een paar minuten de uien toe.
Na weer een paar minuten de uitgeperste knoflook, kerrie en de spruiten er bij doen.
Dan de deksel op de pan en minuut of 5 laten pruttelen.
Champignons toevoegen.
Als de spruiten bijna gaar zijn de mais en de tomaten er bij doen en goed doorwarmen.
Peper er nog overheen en klaar.
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Snijd de champignons in vieren.
Maak olie of boter in de pan heet en doe de spekreepjes er bij.
Voeg na een paar minuten de uien toe.
Na weer een paar minuten de uitgeperste knoflook, kerrie en de spruiten er bij doen.
Dan de deksel op de pan en minuut of 5 laten pruttelen.
Champignons toevoegen.
Als de spruiten bijna gaar zijn de mais en de tomaten er bij doen en goed doorwarmen.
Peper er nog overheen en klaar.
Mijn kookverhaal (francis .)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
bametz-saffrie zegt:
cisnarf zegt:
Ik kan slecht tegen heet eten,dus van die sambal weet ik nog niet.
Maar ik ga wel zeker "jouw" Curry van kip en spruitjes proberen.