KookJij

Spruitjessoep

Een heerlijk spruitjessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjessoep te bereiden

Maak de spruitjes schoon, doe deze in kokend water en laat 10 minuten zonder deksel koken, giet af.
Verhit boter en stoof de spruitjes gedurende 5 minuten, voeg warme bouillon toe en breng terug aan de kook, laat 5 minuten onder deksel pruttelen. Pureer de soep. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Dien de soep op met krokant gebakken spekjes en 1 el. room per bord.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Hou enkele gekookte spruitjes apart, halveer deze en gebruik als versiering in het bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst