Recept
« Terug naar recepten
Spruitjessoep
PT30M
Spruitjessoep
Een heerlijk spruitjessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjessoep te bereiden
Maak de spruitjes schoon, doe deze in kokend water en laat 10 minuten zonder deksel koken, giet af.
Verhit boter en stoof de spruitjes gedurende 5 minuten, voeg warme bouillon toe en breng terug aan de kook, laat 5 minuten onder deksel pruttelen. Pureer de soep. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Dien de soep op met krokant gebakken spekjes en 1 el. room per bord.
Verhit boter en stoof de spruitjes gedurende 5 minuten, voeg warme bouillon toe en breng terug aan de kook, laat 5 minuten onder deksel pruttelen. Pureer de soep. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Dien de soep op met krokant gebakken spekjes en 1 el. room per bord.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Hou enkele gekookte spruitjes apart, halveer deze en gebruik als versiering in het bord.