Recept
« Terug naar recepten
Spruitjesstamppot met herfstgarnituur
PT45M
Spruitjesstamppot met herfstgarnituur
Een heerlijk spruitjesstamppot met herfstgarnituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjesstamppot met herfstgarnituur te bereiden
De runderreepjes overgieten met 3-4 eetlepels Japanse sojasaus. Wegzetten totdat het vlees gebakken gaat worden. De spruitjes en aardappels koken (of stomen) tot ze gaar zijn. Intussen de ui in halve ringen snijden en in twee eetlepels braadboter aanbakken. Als de uien mooi bruin beginnen te worden de ontbijtspek en klein gesneden champignons toevoegen en meebakken. Als de champignons goed gebakken zijn deze overdoen in een schaaltje en even bewaren. In dezelfde pan op hoog vuur opnieuw in twee eetlepels braadboter de runderreepjes aanbakken. De spruitjes en aardappels stampen en eventueel vocht van het vlees of van de champignons toevoegen (anders eventueel wat bouillon gebruiken). Op een bord opscheppen de spruitjesstamppot, daaroverheen het champignonmengsel en daarna afmaken met het vlees.
Duende zegt: