Recept
« Terug naar recepten
Ssamjang
PT15M
Ssamjang
Ssamjang is een Zuid-Koreaanse dipsaus, die overal voor wordt gebruikt: als dipsaus voor vlees- en visgrechen, als begeleider van kimchi, enz. Het staat eigenlijk altijd op tafel in Zuid-Korea. Het heeft een specifieke zoetige en pittige smaak en is niet te vervangen door iets anders
.Hoofdingredienten zijn:
1).doenjang=Koreaanse gele sojabonen saus
2).gochujang=Koreaanse chilipasta
3).rijst- of maissiroop
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ssamjang te bereiden
- Doe alle ingredienten in een kom en roer goed door tot alle componenten goed door elkaar zijn geroerd.
- Laat de smaken een uurtje of wat samentrekken, alvorens het te serveren.
- Het is ook kant en klaar te koop.in de daarvoor uitgeruste toko's.