KookJij

Ssamjang

Ssamjang is een Zuid-Koreaanse dipsaus, die overal voor wordt gebruikt: als dipsaus voor vlees- en visgrechen, als begeleider van kimchi, enz. Het staat eigenlijk altijd op tafel in Zuid-Korea. Het heeft een specifieke zoetige en pittige smaak en is niet te vervangen door iets anders .Hoofdingredienten zijn: 1).doenjang=Koreaanse gele sojabonen saus 2).gochujang=Koreaanse chilipasta 3).rijst- of maissiroop
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ssamjang te bereiden

  1. Doe alle ingredienten in een kom en roer goed door tot alle componenten goed door elkaar zijn geroerd.
  2. Laat de smaken een uurtje of wat samentrekken, alvorens het te serveren.
  3. Het is ook kant en klaar te koop.in de daarvoor uitgeruste toko's.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst