Recept
« Terug naar recepten
St Jacobsmosselen met grapefruit
PT75M
St Jacobsmosselen met grapefruit
Een heerlijk st jacobsmosselen met grapefruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe St Jacobsmosselen met grapefruit te bereiden
Ontvel de paprika, verwijder zaadlijsten en snij van vruchtvlees uiterst kleine blokjes, blancheer in kokend water, maar zorg dat ze op beet blijven.
pers 1 grapefruits uit, en voeg bij het sap de groene pepers, snufje zout en de gewassen van koraal ontdane mosselen.
Laat alles ongeveer 1 uur marineren.
Zeef vervolgens en bewaar de marinade.
Kook de visbouillon in tot 1/2 dl. Kook de room in tot 1/8 liter en kook de marinade.
Voeg alles bijelkaar en houd deze saus warm.
Snij mosselen overdwars doormidden, leg ze in een platte schaal en giet de helft van de saus hierover.
Dek af met aluminiumfolie en plaats de schaal gedurende 5 min. in de oven van 200 graden C.
schil de resterende grapefruits en snij er partjes van.
Snij spek in kleine blokjes, bak dit uit, verwijder vet en bewaar de kaantjes.
Was de sla, leg van elk soort 6 mooie bladeren apart en snij de rest in mooie dunne reepjes.
Uitserveren.
Bedek bord met,n half blad ijsbergsla en 'n half blad bataviasla.
Leg op elk bord 2 partjes mossel en daartussen enkele partjes grapefruit.
Dresseer slareepjes hierlangs, strooi kaantjes hierover en besprenkel met enkele druppels dressing.
Garneer af met blokjes paprika, stukjes asjpvis en nappeer met resterende warme saus.
pers 1 grapefruits uit, en voeg bij het sap de groene pepers, snufje zout en de gewassen van koraal ontdane mosselen.
Laat alles ongeveer 1 uur marineren.
Zeef vervolgens en bewaar de marinade.
Kook de visbouillon in tot 1/2 dl. Kook de room in tot 1/8 liter en kook de marinade.
Voeg alles bijelkaar en houd deze saus warm.
Snij mosselen overdwars doormidden, leg ze in een platte schaal en giet de helft van de saus hierover.
Dek af met aluminiumfolie en plaats de schaal gedurende 5 min. in de oven van 200 graden C.
schil de resterende grapefruits en snij er partjes van.
Snij spek in kleine blokjes, bak dit uit, verwijder vet en bewaar de kaantjes.
Was de sla, leg van elk soort 6 mooie bladeren apart en snij de rest in mooie dunne reepjes.
Uitserveren.
Bedek bord met,n half blad ijsbergsla en 'n half blad bataviasla.
Leg op elk bord 2 partjes mossel en daartussen enkele partjes grapefruit.
Dresseer slareepjes hierlangs, strooi kaantjes hierover en besprenkel met enkele druppels dressing.
Garneer af met blokjes paprika, stukjes asjpvis en nappeer met resterende warme saus.