KookJij

Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel

Een heerlijk staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel te bereiden

Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij ze dan in schijfjes.
Giet het sinaasappelsap in een pan en doe de azijn erbij. Doe er zout en peper bij.
Voeg de schijfjes sinaasappel eraan toe en warm op. Maak de zeevenkel schoon en verwijder daarbij de eventuele bruine stukken en de houtachtige delen ( dit zijn de hardste en vezelachtige delen van de voet).
Leg de moten staartvis op een bord, doe er peper op en kook afhankelijk van de dikte van de filets ongeveer 2 minuten in de microgolfoven. (het vlees moet loskomen en mals blijven). Verwarm een kookpan met licht gezouten water. Blancheer daarin de zeevenkel gedurende een minuut.
Schik op elk bord schijfjes sinaasappel in rozetvorm. Leg daarop een portie zeevenkel en vervolgens een moot staartvis.
Giet er een portie saus over, doe er peper op en versier met takjes bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

L. Reunis

L. Reunis zegt:
Mooie visgerechten.