Recept
« Terug naar recepten
Pasta met overheerlijke kruiden uit eigen tuin
PT15M
Pasta met overheerlijke kruiden uit eigen tuin
Heerlijke kruiden uit eigen tuin wat wil je nog meer.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met overheerlijke kruiden uit eigen tuin te bereiden
- Tomaten in blokjes snijden. Witloof in fijne ringen snijden. Ajuin in blokjes snijden. Koriander zeer fijn hakken. Curryblaadjes evenzeer fijn snijden. De andere kruiden met een kruidenschaar knippen. Meng de kruiden met olijfolie voeg peper & fleur de sel toe. Meng de macaroni met de tomaat, witloof en ajuin. Roer er de dressing onder. Serveer deze heerlijke salade zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten. Uiteraard ook enkele foto's van de kruidenhoek ;-)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Als je even gaat googlen vind je het zeker terug. Heb voor jou even de plant opgezocht ;-)
De plant heeft grijs/zilveren bladeren, geurende gele bloemen en wordt tot 60 cm hoog. De plant komt van nature voor in het Middellandse Zeegebied, en groeit op droge, rotsachtige of zandgrond.
Gebruik in de keuken:
De takjes en de bladeren worden zowel vers als gedroogd gebruikt in de keuken, vooral in de Aziatische keuken is de kerrieplant heel courant. Maar in Azië zelf wordt de kerriesmaak doorgaans verkregen door bladeren van een boom. De smaak is zoet, zacht en kruidachtig. Een takje mag toegevoegd worden bij de bereiding van rijst en vleesschotels, sauzen en soepen. Hopelijk ben je een beetje verder geholpen. Nog een fijne donderdagavond groetjes Hilde
Hilde Dumont zegt: