Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: rosbief vergezeld van een duo van wortelen en witloof met puree
PT30M
Dagschotel: rosbief vergezeld van een duo van wortelen en witloof met puree
Rosbief is een mager stuk rundvlees dat wordt gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis van een rund.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: rosbief vergezeld van een duo van wortelen en witloof met puree te bereiden
- Aardappelen in licht gezouten water beetgaar koken, pureer en kruiden meng er de kruidenkaas onder.
- Wortelen in fijne schijven snijden deze in boter beetgaar stoven. Het witloof fijn snijden en even mee opstoven kruiden naar smaak.
- Rosbief kruiden met de harissa-kruiden deze in boter aan beide kanten goed aanbakken. Oven voorverwarmen op 230 gr de rosbief in een beboterde vuurvaste schotel +/- 10 min bakken. Zet de oven op 180 gr en laat het vlees nog een 15 tal min verder bakken.
- Neem een ronde uitsteek vorm deze inboteren voeg een deel van de groenten erin vervolgens puree en eindig met de de groenten. Zet deze even samen met het vlees in de oven.
- Snij de rosbief in mooie schijven en serveer op bord samen met de groenten-aardappelpuree verwijder de ring. Werk af met enkele toefjes kaas en bestrooi met de harissa kruiden.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: