In het originele recept worden de bietjes eerst gesneden en dan gekookt. Ik vind het lekker om stukjes biet door de stamppot te eten en heb dus de bietjes heel gekookt.
Evenals bij het originele recept heb ik er ook een gehaktbal bij gegeten.
Ik had het gehakt gekruid met wat sambal (manis) en gefruite uitjes.
Tijdens het garen heb ik nog een schepje sambal door de jus geroerd.
Ik ben geen echt grote eter, dus zou dit wellicht te weinig kunnen zijn voor 2 personen.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot bietjes met knolselderijpuree
PT45M
Stamppot bietjes met knolselderijpuree
Beide groentesoorten vind ik erg lekker, dussss
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
14.6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Momentum
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot bietjes met knolselderijpuree te bereiden
- Kook de bietjes gaar in een scheuje azijn en laat ze wat afkoelen
- Kook de in stukjes gesneden knolselderij zolang dat ze zacht zijn en gepureerd kunnen worden
- Laat de knolselderij uitlekken en doe de knoflook (geknepen of in kleine stukjes) erbij en staafmixer het geheel
- Ontvel de bietjes en snijd ze in stukjes (of rasp ze)
- Hussel de bietjes, de tijm en het fijngesneden uitje door de knolselderijpuree
- Lekker heet laten worden (regelmatig even roeren ;) )
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
(en natuurlijk weer de sambal, haha!)
Anna Koudys zegt: