KookJij

Knolselderijpuree met smaakbommetjes

Een heerlijk knolselderijpuree met smaakbommetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: nav recept van http://eeeeef.wordpress.com/
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knolselderijpuree met smaakbommetjes te bereiden

Je begint met het snijden van je uien en je knoflook dit doe je samen met een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur.
Dan schil je je knolselderij, 2 mooie dunne plakken van ongeveer een halve centimeter dik leg je apart en de rest snij je in blokjes.
Die blokjes doe je bij de uien en knoflook in de pan.
Schep af en toe om en laat dit zo´n beetje een 5 tot 10 minuten bakken.
Doe er dan een beetje water bij.
Laat dit lekker pruttelen zo’n 20 minuten.
Hou het wel in de gaten! Het mag niet gaan bakken.
Snijd ondertussen de achtergehouden plakken knol in blokjes van een centimeter bij een centimeter ofzo.
Smelt dan een klontje roomboter in een koekenpannetje.
Strooi er wat kerrie in; kerrie geeft meer smaak als je het eerst even bakt.
Doe dan de kleine blokjes knol erbij en leg een deksel op de pan. Dit allemaal op laag vuur.
Schud dit af en toe om.
Je zult zien dat deze blokjes heerlijk bruin en krokant worden.
Dit duurt hooguit 15 minuten. Doe vlak voordat ze klaar zijn er nog een paar draaitjes zeezout bij.
Dit worden straks allemaal kleine smaak bommetjes in je soep.
Als ze klaar zijn schud ze even uit op een stukje keukenrol, het overtollige vet ben je dan kwijt.
Als het goed is zijn de 20 minuten van de pruttelende puree ongeveer om. Doe er dan een eetlepel crème fraîche bij en zet de staafmixer erin en breng het eventueel nog op smaak met peper.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Van oorsprong is dit een gerecht voor een soep.
Ik heb een aantal dingen aangepast en weggelaten en er een puree van gemaakt.
De smaakbommetjes zijn te gek van smaak!
Ik zal deze ook als patatjes gaan maken: heel lekker, maar ook bijzonder gezond!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Gea, een goed idee die smaakbommetjes, weer iets heel anders ;-)