Recept
« Terug naar recepten
Slasoep
PT30M
Slasoep
Een verrukkelijk voorgerecht! Serveer de soep in een kom of bord met de achtergehouden slablaadjes en het krokant gebakken ontbijtspek..
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slasoep te bereiden
Was de sla en droog dit. Bewaar de binnenste kleine blaadjes voor de garnering.
Bak het ontbijtspek en laat dit uitlekken op keukenpapier.
Smoor de kleingesneden sjalot in de boter en voeg de ontvelde en platgeslagen knoflookteen toe.
Voeg dan ook de in kleine stukje gesneden paprika toe.
Stoof dan de sla mee: blijf omhusselen en toevoegen.
Maak een bundeltje met keukengaren van de kruiden en voeg dit toe.
Laat dit even pruttelen en voeg dan de bouillon toe.
Laat dit heel even zachtjes doorsudderen.
Neem de pan van het vuur, verwijder de kruiden en zet de staafmixer er op.
Roer de boursin er door.
Houd dit warm op een klein vuurtje.
Maak balletjes van het gehakt (gekruid zoals jij het lekker vindt) en laat deze in de soep garen.
Serveer de soep in een kom of bord met de achtergehouden slablaadjes en het krokant gebakken ontbijtspek..
Bak het ontbijtspek en laat dit uitlekken op keukenpapier.
Smoor de kleingesneden sjalot in de boter en voeg de ontvelde en platgeslagen knoflookteen toe.
Voeg dan ook de in kleine stukje gesneden paprika toe.
Stoof dan de sla mee: blijf omhusselen en toevoegen.
Maak een bundeltje met keukengaren van de kruiden en voeg dit toe.
Laat dit even pruttelen en voeg dan de bouillon toe.
Laat dit heel even zachtjes doorsudderen.
Neem de pan van het vuur, verwijder de kruiden en zet de staafmixer er op.
Roer de boursin er door.
Houd dit warm op een klein vuurtje.
Maak balletjes van het gehakt (gekruid zoals jij het lekker vindt) en laat deze in de soep garen.
Serveer de soep in een kom of bord met de achtergehouden slablaadjes en het krokant gebakken ontbijtspek..
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
geabruining zegt: