Recept
« Terug naar recepten
Stamppot rauwe spinazie met kip
PT30M
Stamppot rauwe spinazie met kip
Een heerlijk stamppot rauwe spinazie met kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot rauwe spinazie met kip te bereiden
Aardappels in 20 min.gaarkoken.Ui in de boter glazig bakken,kerriepoeder 1 min.meebakken.De kipfilets inwrijven met peper en zout en tissen de glazige uien leggen.De kip in 10 min.rondom bruin en gaar bakken.In een droge koekepan de amandelschaafsel goudbruin roosteren.De kookroom zachtjes verwarmen.De aardappels afgieten,even droogstomen,en met de warme kookroom tot een puree stampen.De uimengsel met het braadvet en de helft van de amandelschaafsel door de puree scheppen.De stamppot op een laag vuur nog even verwarmen,spinazie erbij,zodat deze slinkt.Op smaak brengen met peper en zout.De kipfilets in plakjes snijden.De stamppot over vier borden verdelen en de plakjes kipfilet erboven op leggen.Garneer het af met de rest van de amandelschaafsel.