Recept
« Terug naar recepten
Stamppot van wortel en prei
PT30M
Stamppot van wortel en prei
Deze stamppot is eigenlijk heel toevallig ontstaan. Ik was eigenlijk van plan
om een wortelstamppot te maken toen ik tot de ontdekking kwam dat te
weinig wortelen had. Ik moet (een beetje tot mijn schaamte) bekennen dat
ik niet naar de supermarkt wilde fietsen want buiten waaide en regende het. Niet erg aantrekkelijk dus voor een
fietstochtje. Wat dan te doen? Ik keek even in de kelder wat er eventueel
als alternatief in aanmerking kwam. Het enige wat ik nog had liggen was
een prei. De proef op de som genomen en het resultaat was deze lekkere stamppot.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot van wortel en prei te bereiden
- Schil de aardappelen en de wortels en kook ze samen gaar, snij de prei in fijne ringetjes en was deze. snipper de ui.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui.
- Voeg de prei en de hamblokjes toe en laat dit samen nog 5 minuutjes zachtjes smoren.
- Giet de aardappelen/wortels af en stamp deze samen fijn.
- Voeg peper/zout, mosterd, melk en een beetje olijfolie toe.
- Doe de gesmoorde ui, prei, hamblokjes erbij en schep alles door elkaar.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Wij aten hier een sappige rookworst bij, maar verse worst, een gehaktbal of een karbonaadje kan ook. Zelfs met gebakken kabeljauw (of andere vis) is het een prima combinatie.