KookJij

Stapelgekke kleurentaart

Een heerlijk stapelgekke kleurentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stapelgekke kleurentaart te bereiden

Neem de boter en eieren minstens 2 uur van te voren uit de koelkast. Gebruik 3 maten springvormen: van 12 (kinderbakset), 18 en 24 cm. Teken op bakpapier cirkels rondom de vormen en knip ze uit. Vet de vormen in. Leg op beide bodems een cirkel van bakpapier. Klem de randen er weer op. Vet ook de papieren bodems in. Verwarm de oven voor op 200ºC.

Bereiden:
Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom. Klop met de mixer het mengsel heel wit en crèmig in 10 minuten. Breek de eieren één voor één in een beker en klop ze door het botermengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de koekkruiden of kaneel boven de kom en spatel het met een grote lepel door het botermengsel: je mag geen bloem meer zien. Verdeel het beslag over de drie vormen. Strijk de bovenkant van het deeg glad. Zet de vormen in de oven. Temper bij een heteluchtoven de warmte tot 175ºC. Bak de taartbodems in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn dan mooi gerezen en laten los van de rand van de vorm. Maak 3 kommen met glazuur: Voor de grootste taart glazuur van 150 gram poedersuiker, kleur naar keuze en 2-3 eetl. water. Voor de middelste taart glazuur van 100 gram poedersuiker, kleur naar keuze en 1,5 eetl. water. Voor de kleinste taart glazuur van 75 gram poedersuiker, kleur naar keuze en 1 eetl. water. Afwerking: Schep op elke taart het glazuur naar keuze. Strijk het glazuur met een natgemaakt warm mes uit. Strijk het ook uit over de zijkanten. Bestrooi de rand van de taarten naar eigen idee met één van de vele strooisels en laat het glazuur drogen. Leg de taarten op elkaar. Versier de stapeltaart bovenop extra vrolijk, met taartkaarsjes of een grappig figuurtje dat bij je hobby past.

Tip:
Als verrassing kan aan de verjaardagsgasten ook een stuk taart mee naar huis worden gegeven. Gekleurd glazuur: Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke kleurstoffen voor het glazuur: geel: 1 theel. custardpoeder en water volgens recept roze/rood: rode bessensap lila/roze: bietenkookwater groen: door fijne zeef gewreven gekookte spinaziepuree bruin: 1 theel. cacao en water volgens recept lichtbruin/beige: koude koffie oranje: 1 eetl. rasp van sinaasappelschil en water volgens recept.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst