Recept
« Terug naar recepten
Starter uit de zee
PT15M
Starter uit de zee
Een heerlijk starter uit de zee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Starter uit de zee te bereiden
Een saus maken van crème fraiche, mayonaise en mierikswortelpuree. De helft van de dikke saus vermengen met de kleingesneden zalmfilet of snippers. Veldsla (of andere neutrale slasoort) op bordje of in schaaltje spreiden en hierop met behulp van een uitsteker een rondje zalmmengsel leggen. De garnaal op 6 mooie garnalen na, klein snijden en het zalmtaartje hiermee bestrooien. Een dunne plak tomaat erop leggen en hierop met enkele blaadjes veldsla twee mooie garnalen schikken. De overgebleven helft van de saus iets verdunnen met wat water en hierdoor de peper en dille roeren. Dit dunnere sausje gebruiken om de garnalen op het taartje af te dekken.
enilorac zegt:
Wat maak je iedere keer prachtige gerechten. Dit is ook weer bijna zonde om op te eten :). Ga zo door . . . !
Groetjes, Caroline