Recept
« Terug naar recepten
Steenbolk met prei en witbier
PT35M
Steenbolk met prei en witbier
Een heerlijk steenbolk met prei en witbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Steenbolk met prei en witbier te bereiden
Snijd het wit van prei in stukjes. Doe in een pot en voeg een klontje boter en het witbier toe. Zout.
Zet het deksel op de pot en laat de prei 20 minuten stoven op laag vuur. Roer regelmatig.
Leg de prei in een ovenschotel en spreid uit op de bodem. Leg er de gepeperde en gezouten filets van steenbolk op. Laat 8 minuten garen in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220°C.
Haal de vis uit de oven. Leg de visfilets voorzichtig op een warm bord. Laat al roerend met een spatel een klontje boter uitsmelten in de prei.
Schep de prei op de borden en leg er de vis op. Bestrooi met de peterselie en serveer.
Serveer gekookte aardappelen bij deze klassieke ovenschotel van vis met prei.
Zet het deksel op de pot en laat de prei 20 minuten stoven op laag vuur. Roer regelmatig.
Leg de prei in een ovenschotel en spreid uit op de bodem. Leg er de gepeperde en gezouten filets van steenbolk op. Laat 8 minuten garen in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220°C.
Haal de vis uit de oven. Leg de visfilets voorzichtig op een warm bord. Laat al roerend met een spatel een klontje boter uitsmelten in de prei.
Schep de prei op de borden en leg er de vis op. Bestrooi met de peterselie en serveer.
Serveer gekookte aardappelen bij deze klassieke ovenschotel van vis met prei.