Recept
« Terug naar recepten
Sterrenhemelkoekjes
PT20M
Sterrenhemelkoekjes
Een heerlijk sterrenhemelkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Sterrenhemelkoekjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter, suiker en amandelessence in een kom totdat het mengsel licht en luchtig is. Klop langzaam het ei erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder. Spatel om en om het bloemmengsel en de melk door het botermengsel en meng tot een zacht deeg onstaat. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid oppervlak, tot een dikte van ongeveer een 0.5 cm. Snijd de koekjes uit met een ster- en maanvorpje. Leg ze op ingevet bakpapier en bak ze 10 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen. Dip op de bovenkant van de maantjes in witte chocolade en de puntjes van de sterren in pure chocolade. Leg ze op een rooster om hard te worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotjelotje79 zegt:
dolinda85 zegt: