Recept
« Terug naar recepten
Stevige pompoensoep met gebakken croutons
PT30M
Stevige pompoensoep met gebakken croutons
Een heerlijk stevige pompoensoep met gebakken croutons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stevige pompoensoep met gebakken croutons te bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin totdat deze glazig is. Schep de blokjes pompoen erbij en bak al omscheppend op hoog vuur tot de ui en pompoen bruin kleuren. Schenk 1 liter water bij de pompoen en voeg het laurierblaadje en het bouillonblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de broodblokjes knapperig. Knijp halverwege het teentje knoflook boven de broodblokjes uit en bestrooi naar smaak met zout en peper. Haal het laurierblaadje uit de soeppan en pureer de soep met de staafmixer. Roer de créme fraïche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep voor het serveren met de croutons.
Mertens José zegt: