Zalm kun je op veel manieren klaarmaken, maar dit vonden wij wel heel erg lekker.
Lekker met gebakken aardappelen en bijvoorbeeld sperziebonen.
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zalmfilet met citroen kappertjessaus (lekker en slank)
PT15M
Gebakken zalmfilet met citroen kappertjessaus (lekker en slank)
De citroen en de kappertjes maken de zalm heel zacht. Een erg lekker stukje zalm als je niet vet wilt eten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zalmfilet met citroen kappertjessaus (lekker en slank) te bereiden
- Pers de helft van de citroen uit.
- Verhit 1 eetlepel olie in een steelpannetje en voeg de rode ui en de knoflook toe. Laat plm. 4 minuten garen tot de ui en de knoflook glazig zijn.Schenk 1 eetlepel van het citroensap en het kokende water erbij. Laat op laag vuur 3 min. inkoken. Voeg de kappertjes toe.
- Dep de zalm droog met keukenpapier . Bestrooi met peper en zout.
- Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan.
- Bak de zalmfilet plm. 6 tot 7 minuten. Keer de zalm halverwege de tijd. De zalm mag van binnen nog een beetje rauw zijn, anders wordt de zalm te droog.
- Schep het warme kappertjesmengsel met ui en knoflook over de zalm.
- Garneer de zalm met een plakje of partje citroen.