KookJij

Gebakken zalmfilet met citroen kappertjessaus (lekker en slank)

De citroen en de kappertjes maken de zalm heel zacht. Een erg lekker stukje zalm als je niet vet wilt eten.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken zalmfilet met citroen kappertjessaus (lekker en slank) te bereiden

  1. Pers de helft van de citroen uit.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een steelpannetje en voeg de rode ui en de knoflook toe. Laat plm. 4 minuten garen tot de ui en de knoflook glazig zijn.Schenk 1 eetlepel van het citroensap en het kokende water erbij. Laat op laag vuur 3 min. inkoken. Voeg de kappertjes toe.
  3. Dep de zalm droog met keukenpapier . Bestrooi met peper en zout.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan.
  5.  Bak de zalmfilet plm. 6 tot 7 minuten. Keer de zalm halverwege de tijd. De zalm mag van binnen nog een beetje rauw zijn, anders wordt de zalm te droog.
  6. Schep het warme kappertjesmengsel met ui en knoflook over de zalm.
  7. Garneer de zalm met een plakje of partje citroen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Zalm kun je op veel manieren klaarmaken, maar dit vonden wij wel heel erg lekker.
Lekker met gebakken aardappelen en bijvoorbeeld sperziebonen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst