Recept
« Terug naar recepten
Stoemp van jonge wortelen met honing en eendenfilet
PT30M
Stoemp van jonge wortelen met honing en eendenfilet
Een heerlijk stoemp van jonge wortelen met honing en eendenfilet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoemp van jonge wortelen met honing en eendenfilet te bereiden
Snijd het loof van de jonge wortelen (bewaar het) en maak de wortelen schoon. Snijd de wortelen in blokjes en bak ze met boter 5 tot 10 minuten in een braadpan. Breng op smaak. Voeg 1 tot 2 eetlepels honing toe (naar wens).
Maak met de punt van een mes enkele inkepingen in het vet van de eendenfilets. Verwarm de braadpan zonder vetstof en leg de eendenfilets er met het vet naar beneden in. Laat 2-3 minuten bakken. Draai de eendenfilets om en laat nog 5 tot 7 minuten bakken.
Neem een beetje loof van de wortelen en was het in veel water. Hak het loof fijn (met een mes, of een mixer). Voeg de wortelen, een beetje vet van de eendenfilets en het loof toe aan de warme aardappelpuree.
Snijd de eendenfilets in dunne plakken en schik ze op de stoemp.
Maak met de punt van een mes enkele inkepingen in het vet van de eendenfilets. Verwarm de braadpan zonder vetstof en leg de eendenfilets er met het vet naar beneden in. Laat 2-3 minuten bakken. Draai de eendenfilets om en laat nog 5 tot 7 minuten bakken.
Neem een beetje loof van de wortelen en was het in veel water. Hak het loof fijn (met een mes, of een mixer). Voeg de wortelen, een beetje vet van de eendenfilets en het loof toe aan de warme aardappelpuree.
Snijd de eendenfilets in dunne plakken en schik ze op de stoemp.