Recept
« Terug naar recepten
Stokbrood gegratineerd met olijven en kaas
PT10M
Stokbrood gegratineerd met olijven en kaas
Een heerlijk stokbrood gegratineerd met olijven en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen variatie op een recept uit Kookboekje Hartig
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stokbrood gegratineerd met olijven en kaas te bereiden
Grill aanzetten.
De olijven pureren tot een grof mengsel.
Roer dan de geraspte kaas en de zongedroogde tomaatjes erdoor. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Besmeer sneetjes stokbrood met dit mengsel.
Laat de sneetjes stokbrood dan heet worden onder de grill ± 4 à 5 minuten.
Ondertussen enkele plakjes rauwe ham/ontbijtspek/bacon in een droge koekenpan krokant bakken en wat grof verkruimelen.
Strooi op elk sneetje wat kruimels rauwe ham/ontbijtspek/bacon.
De olijven pureren tot een grof mengsel.
Roer dan de geraspte kaas en de zongedroogde tomaatjes erdoor. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Besmeer sneetjes stokbrood met dit mengsel.
Laat de sneetjes stokbrood dan heet worden onder de grill ± 4 à 5 minuten.
Ondertussen enkele plakjes rauwe ham/ontbijtspek/bacon in een droge koekenpan krokant bakken en wat grof verkruimelen.
Strooi op elk sneetje wat kruimels rauwe ham/ontbijtspek/bacon.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
De tomaatjes en rauwe ham kun je weglaten, maar ze smaken er wel heerlijk bij.