Recept
« Terug naar recepten
Stoofkip met tomaat en heerlijke groeten
PT40M
Stoofkip met tomaat en heerlijke groeten
Een heerlijk stoofkip met tomaat en heerlijke groeten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Helen Bijlsma
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
mijn eigen receptje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofkip met tomaat en heerlijke groeten te bereiden
Braad de kippenpoten aan in de koekenpan zodat het velletje knapperig word.
Snij onderstussen de groeten in grove stukken,niet te netjes.
Wok deze samen met de knoflookteentjes beetgaar.
Zet het vuur op laag.
Meng nu de tomatenketchup,ketjap en chilisaus in een kommetje door elkaar. Meng dit aan met een theekopje water.
Zet het vuur in de wok op hoog en doe het sausmengsel erbij. Laat dit even 1 minuut doorkoken.
Leg daarna de kippenpoten erbij en laat dit geheel even 15 tot 20 minuten sudderen.
Serveer het geheel met rijst en een salade van bijvoorbeeld ruculasla met walnoot en komkommer!
Of gewoon een kropje ijsbergsla met komkommer,olijfolie en augurkje!
Snij onderstussen de groeten in grove stukken,niet te netjes.
Wok deze samen met de knoflookteentjes beetgaar.
Zet het vuur op laag.
Meng nu de tomatenketchup,ketjap en chilisaus in een kommetje door elkaar. Meng dit aan met een theekopje water.
Zet het vuur in de wok op hoog en doe het sausmengsel erbij. Laat dit even 1 minuut doorkoken.
Leg daarna de kippenpoten erbij en laat dit geheel even 15 tot 20 minuten sudderen.
Serveer het geheel met rijst en een salade van bijvoorbeeld ruculasla met walnoot en komkommer!
Of gewoon een kropje ijsbergsla met komkommer,olijfolie en augurkje!
Mijn kookverhaal (Helen Bijlsma)
Een niet duur makkelijk te maken gerecht met ingredienten die je vaak wel in huis hebt!
hobbykok zegt: