Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertje in filodeeg (zie opm)
PT45M
Stoofpeertje in filodeeg (zie opm)
Een heerlijk stoofpeertje in filodeeg (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertje in filodeeg (zie opm) te bereiden
Let op!
Allereerst het filodeeg uit de vriezer halen.
Verwarm de witte wijn en voeg 125 gram suiker toe.
Schil de stofpeertjes en boor het klokhuis eruit, maar bewaar de steeltjes voor de aardappelperen van het hoofdgerecht.
Pocheer de peertjes afgedekt met vetvrij papier, gaar in het wittewijn/suiker mengsel.
Laat de stoofpeertjes in het pocheerocht afkoelen.
Haal de peertjes uit het pocheervocht en laat ze goed uitlekken, maar gebruik het pocheervocht voor de sorbet.
Maak de amandelspijs aan met het losgeklopt ei en vul de uitgeholde peertjes met dit mengsel.
Verpak de peertjes in de velletjes filodeeg.
Frituur de pakketjes voor het uitserveren in vers frituurvet/olie, goudgeel-krokant in ca 3 min.
Doe de eierdooiers met de suiker en de witte wijn in een kom en klop hiervan au bain marie een sabayon
Allereerst het filodeeg uit de vriezer halen.
Verwarm de witte wijn en voeg 125 gram suiker toe.
Schil de stofpeertjes en boor het klokhuis eruit, maar bewaar de steeltjes voor de aardappelperen van het hoofdgerecht.
Pocheer de peertjes afgedekt met vetvrij papier, gaar in het wittewijn/suiker mengsel.
Laat de stoofpeertjes in het pocheerocht afkoelen.
Haal de peertjes uit het pocheervocht en laat ze goed uitlekken, maar gebruik het pocheervocht voor de sorbet.
Maak de amandelspijs aan met het losgeklopt ei en vul de uitgeholde peertjes met dit mengsel.
Verpak de peertjes in de velletjes filodeeg.
Frituur de pakketjes voor het uitserveren in vers frituurvet/olie, goudgeel-krokant in ca 3 min.
Doe de eierdooiers met de suiker en de witte wijn in een kom en klop hiervan au bain marie een sabayon
bertal zegt:
Vandaag een recept over tuilles ingevoerd
Het zijn eigenlijk ijshoorntjes, maar wel lekker en je kan ze insmeren met vloeibare chocolade , en daarna met fruit vullen.
:):)
m.v.g. Bert Allers