--->Zoals boven wordt het gerecht gebruikt als nagerechtje.
--->Zonder de yoghurt en honing aan te wenden bij bv een wild- of ander vleesgerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes
PT760M
Stoofpeertjes
Een heerlijk stoofpeertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
760 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes te bereiden
*Eén liter water aan de kook brengen met suiker, peer, citroen, kaneel en kardamom en nog 15 minuten laten doorpruttelen nadat de suiker is opgelost.
*Dan de peren verwijderen en de wijn bij de vloeistof gieten. De vloeistof nu laten inkoken tot die stroperig is geworden.
*De peren gaan er dan weer in en mogen minstens 12 uur daarin blijven staan, zo niet langer.
*Ondertussen kan de yoghurt uitlekken door een (neteldoekse) doek gedurende minstens 12 uur.
*Bij het opdienen een peertje zetten op een toefje yoghurt, bedruppelen met honing en daarop de amandelschaaf strooien.
*Dan de peren verwijderen en de wijn bij de vloeistof gieten. De vloeistof nu laten inkoken tot die stroperig is geworden.
*De peren gaan er dan weer in en mogen minstens 12 uur daarin blijven staan, zo niet langer.
*Ondertussen kan de yoghurt uitlekken door een (neteldoekse) doek gedurende minstens 12 uur.
*Bij het opdienen een peertje zetten op een toefje yoghurt, bedruppelen met honing en daarop de amandelschaaf strooien.