Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus
PT35M
Stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus
Een heerlijk stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther Groen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
95
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus te bereiden
Boen de sinaasappel schoon onder koud stromend water. Schil 1/4 deel van de sinaasappel heel dun. Maak van de rest van de schil sliertjes met behulp van een zesteur of schil de rest van de sinaasappel dun en snijd de schil vervolgens in dunne reepjes.
Laat de suiker in een pan met dikke bodem op een laag vuur onafgedekt carameliseren.
Voeg de wijn, het kaneelstokje de sinaasappelschil en 1 1/2 deciliter water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Schil de stoofpeertjes maar laat de steeltjes en de kroontjes eraan zitten. Voeg de peertjes toe aan de wijn/caramelsaus en laat ze afgedekt in ca. 1 uur op een laag vuur gaar stoven. Keer ze halverwege nog eens om.
Neem de peertjes vervolgens uit het vocht en zet ze in een schaal. Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappelschil uit het vocht en laat het vocht op een hoog vuur met de sinaasappel sliertjes in ca. 3 minuten goed inkoken.
Giet de saus over de stoofpeertjes en serveer direct.
Laat de suiker in een pan met dikke bodem op een laag vuur onafgedekt carameliseren.
Voeg de wijn, het kaneelstokje de sinaasappelschil en 1 1/2 deciliter water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Schil de stoofpeertjes maar laat de steeltjes en de kroontjes eraan zitten. Voeg de peertjes toe aan de wijn/caramelsaus en laat ze afgedekt in ca. 1 uur op een laag vuur gaar stoven. Keer ze halverwege nog eens om.
Neem de peertjes vervolgens uit het vocht en zet ze in een schaal. Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappelschil uit het vocht en laat het vocht op een hoog vuur met de sinaasappel sliertjes in ca. 3 minuten goed inkoken.
Giet de saus over de stoofpeertjes en serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Janny zegt:
Judith zegt:
Lill zegt:
Klopt hoor, 1/4 heel fijn raspen en de rest in sliertjes meekoken. De sinaasappel zelf heb ik lekker opgegeten, de schil zorgt voor een heerlijke smaak.
Succes en een fijne kerst!
Lill zegt:
Succes en fijne kerstdagen!
Judith zegt:
Anoniem zegt:
klinkt lekker.
maakt m'n tante normaal altijd bij kerst maar nu gaan wij het is proberen. :D
xx.
lill zegt:
Topper hoor!
lill zegt:
nee je deed niets fout... dat gebeurd bij mij ook steeds...
gewoon weer doorwarmen en de suiker-caramel smelt weer...
Ik vind het ook een topper!
Groetjes Lidia