KookJij

Stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus

Een heerlijk stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpeertjes, in caramel-wijnsaus te bereiden

Boen de sinaasappel schoon onder koud stromend water. Schil 1/4 deel van de sinaasappel heel dun. Maak van de rest van de schil sliertjes met behulp van een zesteur of schil de rest van de sinaasappel dun en snijd de schil vervolgens in dunne reepjes.
Laat de suiker in een pan met dikke bodem op een laag vuur onafgedekt carameliseren.
Voeg de wijn, het kaneelstokje de sinaasappelschil en 1 1/2 deciliter water toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Schil de stoofpeertjes maar laat de steeltjes en de kroontjes eraan zitten. Voeg de peertjes toe aan de wijn/caramelsaus en laat ze afgedekt in ca. 1 uur op een laag vuur gaar stoven. Keer ze halverwege nog eens om.
Neem de peertjes vervolgens uit het vocht en zet ze in een schaal. Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappelschil uit het vocht en laat het vocht op een hoog vuur met de sinaasappel sliertjes in ca. 3 minuten goed inkoken.
Giet de saus over de stoofpeertjes en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lill

lill zegt:
Hoi Janny,

nee je deed niets fout... dat gebeurd bij mij ook steeds...
gewoon weer doorwarmen en de suiker-caramel smelt weer...
Ik vind het ook een topper!

Groetjes Lidia
Janny

Janny zegt:
en ik altijd maar denken dat de stoofpeertjes van mijn moeder nooit beter konden.....deze waren perfect, zeg maar: chefwaardig! Ik deed echter blijkbaar wel iets fout, toen ik de port toevoegde werd de caramel in één klap hard. Ik heb het eruit gevist en weer fijn gehakt, maar da's vast niet de bedoeling. Wat deed ik fout? Vuur te hoog? Verder dus een dikke 10+!
corry

corry zegt:
kun je dit ook invriezen
annie baaten

annie baaten zegt:
VERRUKKELIJK!!
zeer verfijnde smaak
Judith

Judith zegt:
Jazeker! Ze waren overheerlijk. Complimentjes van de gasten!
Lill

Lill zegt:
En? Lekker gegeten?
Ik maak ze vandaag ook... altijd succes verzekerd!
Judith

Judith zegt:
Dank je Lill, ga er gelijk mee aan de slag. Fijn dat je reactie nog op tijd is, over 3 uur komen de eters!! Jij ook fijne Kerst. En eet smakelijk
Lill

Lill zegt:
Judith,

Klopt hoor, 1/4 heel fijn raspen en de rest in sliertjes meekoken. De sinaasappel zelf heb ik lekker opgegeten, de schil zorgt voor een heerlijke smaak.
Succes en een fijne kerst!
Lill

Lill zegt:
@ Judith, ik heb de sinaasappel-schil in dunne reepjes geschild en een ruim 1/4 deel met de rasp in hele fijne sliertjes als laatste mee in latenkoken, de rest van de sinaasappel eet je lekker op, en de schil zorgt voor een erg lekker smaak.
Succes en fijne kerstdagen!
Judith

Judith zegt:
Snap niks van het gedeelte van de sinaasappel. Gebruik ik nou alleen maar de schil? En dan 1/4 deel van de schil mee laten koken? En de rest van de schil in kleine sliertjes snijden?
Anoniem

Anoniem zegt:
mmmm;)
klinkt lekker.
maakt m'n tante normaal altijd bij kerst maar nu gaan wij het is proberen. :D
xx.
Jos Captein

Jos Captein zegt:
recept voor mama voor kerst.. en een hoofdgerecht erbij!
inge

inge zegt:
met een custard saus erbij ook heerlijk
lill

lill zegt:
Geweldig lekker! Gisteren gemaakt als dessert, met een bolletje vanille ijs en een bolletje bosvruchten ijs, partjes sinaasappel, dat past er zo heerlijk bij!
Topper hoor!
caro

caro zegt:
gewoon af en toe omdraaien Peter;)