Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes in rode wijn
PT3M
Stoofpeertjes in rode wijn
Een heerlijk stoofpeertjes in rode wijn recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes in rode wijn te bereiden
1.Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zitten.
2.Doe ze in een pan.
3.Giet de wijn erbij.
4.Vul aan met water tot de peertjes onderstaan.
5.Schil met de dunschiller repen van de schil van de citroen.
6.Doe die in de pan, samen met alle andere ingrediënten.
7.Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur aan de kook komen.
8.Laat op het allerlaagste vuurtje dan nog 2,5 uur zachtjes trekken (zonodig met een plaatje eronder).
9.Controleer of de peertjes mooi zacht zijn en zet dan het vuur uit.
10.Laat ze in de pan rustig afkoelen.
2.Doe ze in een pan.
3.Giet de wijn erbij.
4.Vul aan met water tot de peertjes onderstaan.
5.Schil met de dunschiller repen van de schil van de citroen.
6.Doe die in de pan, samen met alle andere ingrediënten.
7.Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur aan de kook komen.
8.Laat op het allerlaagste vuurtje dan nog 2,5 uur zachtjes trekken (zonodig met een plaatje eronder).
9.Controleer of de peertjes mooi zacht zijn en zet dan het vuur uit.
10.Laat ze in de pan rustig afkoelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
Ida zegt:
Haha, ik reageer anders helemaal niet zo snel ergens op maar nu wel dus.
Vind het zo lief dat er meteen mee gedacht wordt, echt leuk en bedankt.
slaatje zegt:
djmagich zegt:
Harry Lohr, KookJij
Ida zegt:
please....kan het goed gerbruiken als mijn zusje op bezoek komt, zij eet uitsluitend vegetarisch.
ida zegt:
AnnikaT zegt:
hvandermeij zegt: