Recept
« Terug naar recepten
Stoofperen met roomkaasquenelles
PT35M
Stoofperen met roomkaasquenelles
Een heerlijk stoofperen met roomkaasquenelles recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofperen met roomkaasquenelles te bereiden
Roer de gorgonzola met de boter, de Mon Chou en de cognac tot een romig mengsel en laat het geheel in de koelkast wat opstijven.
Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten.
Breng de wijn met het citroensap en ± 2 dl water aan de kook, zet de peertjes in de pan en houd het vocht ± 7 minuten tegen de kook aan.
Neem de peertjes uit de pan en laat ze uitlekken en helemaal afkoelen.
Vorm met 2 dessertlepel 8 mooie quenelles van het kaasmengsel.
Zet de peren op een schaal en leg er de quenelles omheen.
Verwarm de honing, voeg de walnoten toe en laat dit op heel laag vuur ± 5 minuten zachtjes koken.
Garneer de borden met de walnoten en de warme honing.
Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten.
Breng de wijn met het citroensap en ± 2 dl water aan de kook, zet de peertjes in de pan en houd het vocht ± 7 minuten tegen de kook aan.
Neem de peertjes uit de pan en laat ze uitlekken en helemaal afkoelen.
Vorm met 2 dessertlepel 8 mooie quenelles van het kaasmengsel.
Zet de peren op een schaal en leg er de quenelles omheen.
Verwarm de honing, voeg de walnoten toe en laat dit op heel laag vuur ± 5 minuten zachtjes koken.
Garneer de borden met de walnoten en de warme honing.