Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer
PT30M
Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer
Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende
vierkante blikjes van Jonnie Boer.
Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept tegen. Malse kipdijfilet die
van te voren even wordt gemarineerd met de piccadillo melange. Volgens
het originele recept was het maar 5 minuten marineren, maar laat de
kruiden gerust wat langer intrekken.
Een beetje aangepast en met eigen foto's zet ik het hier neer.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Internet, in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer te bereiden
- Bestrooi de stukjes vlees met de Piccadillo melange, meng het goed door elkaar en laat het zo enige tijd marineren (hoe langer je het marineert hoe beter de kruiden in het vlees trekken).
- Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit hierin de uienringen ongeveer 3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin.
- Voeg de knoflook, rozemarijn en krieltjes toe en schep alles door elkaar.
- Giet er (heet) water of bouillon bij en stoof de kip ongeveer 10-15 minuten, afgedekt op een laag vuur.
- Voeg de in stukjes gesneden paprika toe en stoof deze nog 5-10 minuten mee, tot de kip en de krieltjes gaar zijn.
- Haal de takjes rozemarijn uit de pan en maak op smaak met peper en zout.
- Roer de crème fraiche en de olijven door de stoof en laat dit nog even goed doorwarmen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met brood erbij.