Van de steelaanzetten kan je best een oesterzwamsoep maken en dit met bv kipbouillon.
Paddenstoelen als stoofpot is in Hongarije en ook in Slowakije een veel bereidde stoofpot.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot van Oesterzwam ( laskapörkölt )
PT60M
Stoofpot van Oesterzwam ( laskapörkölt )
Een heerlijk stoofpot van oesterzwam ( laskapörkölt ) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
aangepast recept van NoSalty.hu en Hongaarse specialiteiten.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot van Oesterzwam ( laskapörkölt ) te bereiden
Pel de ui en teentjes knoflook en snij in kleien snippers.
Stoof de ui in een weinig bakvet zachtjes lichtbruin op een zacht vuur in een gesloten bakpan of stoofpot.
Was de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij in snippers.
Voeg de gesnipperde paprika toe en stoof zachtjes verder tot glazig.
Laat afkoelen en meng er de versnipperde look aan toe en bestrooi met het paprikapoeder en meng goed door elkaar.
Ontvel de tomaten en verwider zaden ook de steelaanzet.
Snij het tomatenvlees in stukjes en voeg toe aan de ui en paprika.
Snij de steelaanzetten van de oesterzwammen en snij de zwambladen in repen en blokjes. Voeg toe aan de groenten.
Stoof alles op een zacht vuur tot de oesterzwam fijn en sappig gaar is.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak een ei als roerei en voeg toe aan de stoofpot.
Dien op een geroosterde snede bruinbrood met bv een bruin biertje.
Stoof de ui in een weinig bakvet zachtjes lichtbruin op een zacht vuur in een gesloten bakpan of stoofpot.
Was de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij in snippers.
Voeg de gesnipperde paprika toe en stoof zachtjes verder tot glazig.
Laat afkoelen en meng er de versnipperde look aan toe en bestrooi met het paprikapoeder en meng goed door elkaar.
Ontvel de tomaten en verwider zaden ook de steelaanzet.
Snij het tomatenvlees in stukjes en voeg toe aan de ui en paprika.
Snij de steelaanzetten van de oesterzwammen en snij de zwambladen in repen en blokjes. Voeg toe aan de groenten.
Stoof alles op een zacht vuur tot de oesterzwam fijn en sappig gaar is.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak een ei als roerei en voeg toe aan de stoofpot.
Dien op een geroosterde snede bruinbrood met bv een bruin biertje.