Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje konijn
PT100M
Stoofpotje konijn
Een lekkere stoofpot met konijn in bruin bier.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje konijn te bereiden
Schil 2 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
Smeer de konijnenbouten in met mosterd en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan, bak de bouten rondom bruin en neem ze uit de pan.
Fruit in het achtergebleven braadvet de sjalot met blokjes appel en dragon ca. 3 min.
Leg de bouten terug in de pan en verwarm het bier met een verkruimeld bouillonblokje met het vlees mee.
Stoof alles ca. 1 uur en 25 minuten afgedekt op zacht vuur.
Was de overgebleven appel en snijd deze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in schijfjes.
Voeg deze met de kookroom toe aan het stoofpotje. Laat 5 min. zonder deksel zachtjes inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Smeer de konijnenbouten in met mosterd en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan, bak de bouten rondom bruin en neem ze uit de pan.
Fruit in het achtergebleven braadvet de sjalot met blokjes appel en dragon ca. 3 min.
Leg de bouten terug in de pan en verwarm het bier met een verkruimeld bouillonblokje met het vlees mee.
Stoof alles ca. 1 uur en 25 minuten afgedekt op zacht vuur.
Was de overgebleven appel en snijd deze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in schijfjes.
Voeg deze met de kookroom toe aan het stoofpotje. Laat 5 min. zonder deksel zachtjes inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
brekelmans zegt: