Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met Groenlands heilbot, spinazie en madeirasaus
PT45M
Stoofpotje met Groenlands heilbot, spinazie en madeirasaus
Een heerlijk stoofpotje met groenlands heilbot, spinazie en madeirasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met Groenlands heilbot, spinazie en madeirasaus te bereiden
Leg een bedje van spinazie in een beboterde vuurvaste schotel. Leg er de visfilets op, kruid met peper en zout en schik de plakjes kaas er op.
Snijd de schoongemaakte champignonnetjes in plakjes en fruit ze even aan.
Voor de saus: smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem door. Laat even zacht koken. Voeg dan de tomatenpuree toe, de eierdooier, de madeira en de gefruite champignons met hun smoorvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus helemaal over de vis. Zet de schotel ongeveer 15 minuten in een oven van 180°C.
Serveer het vispotje met de warme aardappelpuree. Versier met fleurons (gebakken halve maantjes).
Snijd de schoongemaakte champignonnetjes in plakjes en fruit ze even aan.
Voor de saus: smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem door. Laat even zacht koken. Voeg dan de tomatenpuree toe, de eierdooier, de madeira en de gefruite champignons met hun smoorvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus helemaal over de vis. Zet de schotel ongeveer 15 minuten in een oven van 180°C.
Serveer het vispotje met de warme aardappelpuree. Versier met fleurons (gebakken halve maantjes).
Hilde Dumont zegt: