KookJij

Stoofpotje met Groenlands heilbot, spinazie en madeirasaus

Een heerlijk stoofpotje met groenlands heilbot, spinazie en madeirasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje met Groenlands heilbot, spinazie en madeirasaus te bereiden

Leg een bedje van spinazie in een beboterde vuurvaste schotel. Leg er de visfilets op, kruid met peper en zout en schik de plakjes kaas er op.
Snijd de schoongemaakte champignonnetjes in plakjes en fruit ze even aan.
Voor de saus: smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem door. Laat even zacht koken. Voeg dan de tomatenpuree toe, de eierdooier, de madeira en de gefruite champignons met hun smoorvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus helemaal over de vis. Zet de schotel ongeveer 15 minuten in een oven van 180°C.
Serveer het vispotje met de warme aardappelpuree. Versier met fleurons (gebakken halve maantjes).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Theo, aanfruiten: zeer licht aanbakken in olie of boter zonder dat er verkleuring ontstaat met het doel dat het gefruite product beter zijn smaak stoffen af geeft. Halve maantjes zijn koekjes in bladerdeeg. Groetjes Hilde KookJij
theo

theo zegt:
Wat bedoel je met het aanfruiten van champignons, en wat zijn halve maantjes?
Groetjes: Theo.