Tussendoor proef ik altijd. Soms doe ik een klein beetje stroop erbij of zout/peper naar smaak. Wel oppassen dat het geheel niet te zoet wordt door de koek en stroop.
Voor minder personen gewoon de helft nemen van de ingrediënten.
Natuurlijk kun je ook andere koek gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje (runder) met Friese koek
PT120M
Stoofpotje (runder) met Friese koek
Een heerlijk stoofpotje (runder) met friese koek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
7 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ik heb een combinatie bereid van Antilliaanse en Nederlandse stoofpot.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje (runder) met Friese koek te bereiden
1. Boter/margarine in de braadpan verhitten en de vleesblokjes in gedeeltes wat bruin bakken. Vlees eruit halen en even wegzetten.
2. Ui en knoflook en paprika in de braadpan fruiten en daarna het vlees erbij doen en doorroeren.
3. Azijn en hete bouillon en kruidnagels en stroop en laurier toevoegen en goed mengen. Indien nodig nog wat margarine toevoegen of een klein beetje heet water. Meestal is dat echter niet nodig.
4. De Friese koek grof boven het vleesmengsel verkruimelen, goed doorroeren en het geheel aan de kook brengen.
5. Het vuur laag draaien en het stoofpotje, met deksel op de pan, zachtjes laten sudderen, ongeveer 2 uur. (zie opmerking)
6. Zout en peper naar smaak toevoegen. (zie kookverhaal)
Lekker met aardappelpuree of frietjes, maar ook met rijst of Curacaose funchi.
2. Ui en knoflook en paprika in de braadpan fruiten en daarna het vlees erbij doen en doorroeren.
3. Azijn en hete bouillon en kruidnagels en stroop en laurier toevoegen en goed mengen. Indien nodig nog wat margarine toevoegen of een klein beetje heet water. Meestal is dat echter niet nodig.
4. De Friese koek grof boven het vleesmengsel verkruimelen, goed doorroeren en het geheel aan de kook brengen.
5. Het vuur laag draaien en het stoofpotje, met deksel op de pan, zachtjes laten sudderen, ongeveer 2 uur. (zie opmerking)
6. Zout en peper naar smaak toevoegen. (zie kookverhaal)
Lekker met aardappelpuree of frietjes, maar ook met rijst of Curacaose funchi.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
flavia zegt:
gea zegt:
Anna zegt:
flavia zegt: