KookJij

Stoofpotje (runder) met Friese koek

Een heerlijk stoofpotje (runder) met friese koek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 7 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ik heb een combinatie bereid van Antilliaanse en Nederlandse stoofpot.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje (runder) met Friese koek te bereiden

1. Boter/margarine in de braadpan verhitten en de vleesblokjes in gedeeltes wat bruin bakken. Vlees eruit halen en even wegzetten.
2. Ui en knoflook en paprika in de braadpan fruiten en daarna het vlees erbij doen en doorroeren.
3. Azijn en hete bouillon en kruidnagels en stroop en laurier toevoegen en goed mengen. Indien nodig nog wat margarine toevoegen of een klein beetje heet water. Meestal is dat echter niet nodig.
4. De Friese koek grof boven het vleesmengsel verkruimelen, goed doorroeren en het geheel aan de kook brengen.
5. Het vuur laag draaien en het stoofpotje, met deksel op de pan, zachtjes laten sudderen, ongeveer 2 uur. (zie opmerking)
6. Zout en peper naar smaak toevoegen. (zie kookverhaal)
Lekker met aardappelpuree of frietjes, maar ook met rijst of Curacaose funchi.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Tussendoor proef ik altijd. Soms doe ik een klein beetje stroop erbij of zout/peper naar smaak. Wel oppassen dat het geheel niet te zoet wordt door de koek en stroop.
Voor minder personen gewoon de helft nemen van de ingrediënten.
Natuurlijk kun je ook andere koek gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Ja, ik zal ook eens op zulke plaatsen kijken. Mijn oma gebruikte het altijd, vonden we als kind altijd leuk.:):);):p
Anna

Anna zegt:
Grappig, heel toevallig kon ik er vorig jaar 1 op de kop tikken, op de kerstmarkt. (een petrolie-stel) Hij wordt hier veel en graag gebruikt, vooral voor dit soort gerechten.:D;):)
flavia

flavia zegt:
Dat is zo, Els. Ik heb er geen meer, daarom laat ik het heel lang sudderen. Ik heb wel een snelkookpan, maar gebruik die alleen voor noodgevallen. Gr.:)
Els van Putten

Els van Putten zegt:
Ik maak mijn suddervlees altijd op het ouderwetse olie stel heerlijk !
flavia

flavia zegt:
Gea, jij moet dit met Groninger koek maken, natuurlijk.;);)
gea

gea zegt:
Mmmmmmmm daar isiedan...met de Friese ;)koek. Lijkt me heerlijk: gauw bij favo's zetten!!!!
Anna

Anna zegt:
Heerlijk, die stoofpotjes met rundvlees!:D;) Je schrijft het al; kan ook met andere koek. Ik gebruik meestal gemberkoek:D;) Fijn weekend!:D